Център за здраве и себеусъвършенстване – Калагия

Създаден 1989г. с цел изучаване Пътя на Воина – начин за положителна промяна. Развиване и популяризиране на Науката за себеусъвършенстване на човека, наречена УШУ –„Воинско изкуство”.

Понятието „Воин” във висшия смисъл означава всеки човек, който опознава и овладява себе си, … Прочети повече

Русенско присъствие на официалния прием по случай Националния празник на Китайската Народна Република

Председателят на Център по ушу, тайчи, китайски език и култура „Калагия“ и на Сдружение за българо- китайско приятелство, Русе, Мария Неделчева, заедно със заместник- председателя Искра Бонева, присъстваха на официалния прием по повод 1-ви октомвери – Националният празник на Китайската … Прочети повече

Над 100 участника от цял свят идват в Русе за INTERNATIONAL YANG TAIJI MARTIAL ARTS CHAMPIONSHIP

Остават броени дни до голямото международно събитие, което ще се проведе на 2 и 3 юни -2012 INTERNATIONAL YANG TAIJI MARTIAL ARTS CHAMPIONSHIP, RUSE, BULGARIA под патронажа на г-н Пламен Стоилов, кмет на града-домакин Русе.
Над 100 са участниците от … Прочети повече

Две приказки – древна и съвременна (13 октомври)

Красота, изящество, феерия от форми и цветове, хармония. Удивително е как в един двайсет милионен град с бърз ритъм на живот и напрегнато ежедневие се чувства мекота, спокойствие и лекота. Това е факт, а отговор на въпроса, защо е така? … Прочети повече

Третата приказка (14 октомври)

Днес е последния ден в Шанхай, по програма пътуваме към Джудзядзяо – красиво традиционно градче, в което всичко е малко, миниатюрно – прилича на декор от детска приказка, отново „приказка“.

Малки кокетни къщички в старинен стил, магазинчета, ресторантчета, разположени от … Прочети повече