Над 100 участника от цял свят идват в Русе за INTERNATIONAL YANG TAIJI MARTIAL ARTS CHAMPIONSHIP

Остават броени дни до голямото международно събитие, което ще се проведе на 2 и 3 юни -2012 INTERNATIONAL YANG TAIJI MARTIAL ARTS CHAMPIONSHIP, RUSE, BULGARIA под патронажа на г-н Пламен Стоилов, кмет на града-домакин Русе.
Над 100 са участниците от Европа и Азия: от Франция, Китайско Тайпе /Тайван/, Япония, Германия, Испания, Полша и 2 асоциации от България, прочути Майстори на тайчи, със специалното присъствие на Грандмастер проф. Тенг, 6-то поколение носител на традицията на Ян тайчи.
Организатор на събитието е Център „Калагия“ и влизащата в неговия състав Българска асоциация Ян тайчи бойни изкуства.
Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, Областна администрация Русе, Френската Асоциация Ян Тайчи бойни изкуства, Световната федерация Ян Тайчи бойни изкуства, със съдействието на Посолството на Китайската Народна Република и в партньорството с Общински младежки дом и Българска Национална Телевизия.
Първите участници от Европа пристигнаха в Русе – от Франция /от столицата Париж и няколко френски провинции/, Германия, Испания, Полша.
В петък, 1 юни, ще пристигнат и останалите участници, представителите на азиатския континент – Китайско Тайпе/Тайван/ и Япония. И участниците от София.
За събитието пристигат и членове на „Калагия“ от Канада и Норвегия.
На 2 юни, събота, над 100 участника ще направят демонстрация на уменията си в тайчи на централния площад пред Община Русе. На 3 юни, в 10.00ч. в Зала „Дунав“ ще се проведе официалната церемония по откриването на състезанието, съобщи Мария Неделчева, председател на Център „Калагия”.

 

Източник: