Най- младите състезатели на СК „Калагия“ и Клуб по ушу към ОМД спечелиха 12 медала и едно 3-то място на РП по ушу в Бургас

В края на м. ноември се проведе Републиканското първенство по ушу в Бургас. Организатор е Българската федерация по ушу. Клубове от 6 града – София, Бургас, Русе, Варна, Ст. Загора и Пловдив се състезаваха в различни стилове през двата дни на първенството.

СК „Калагия“ и Клуб по ушу към ОМД участваха само със 7 от най-младите си състезатели до 11год.Те спечелиха 12 медала и едно 3-то място. В две възрастови категории: до 8г. и до 11г. Росен Атанасов, до8г.,  спечели 3 зл. медала, а липсата на участици в категорията „копие“ и „меч“ му отне възможността да бъдат навярно 5 зл. медала. Алла Декова, до 11г.,  е вторият фаворит с 2златни и 1 бр. медали. Силно представяне на Стефан Малчев, до 11г., с 1зл. медал и на Саманта Методиева, до 11г. с 2 ср. и 1 бр. медали. Впечатляващ дебют на Богдана Нешева, до 8г., която завоюва 2 ср. и 1 бр. медали. Даниел Цонев показа значително развитие и направи заявка за следващ медалист. Габриел Дрянков е също дебютант, който демонстрира качества, спокойствие и постоянство, които гарантират бъдещи успехи.

През първия ден, в рамките на Гала вечерта на българското ушу, състезателите на „Калагия“, заедно със своите треньори, направиха впечатляваща и богата на стилове демонстрация, което предизвика многократните аплодисменти на публиката в спортната зала и поздравления от колеги и гости след изпълнението. След майсторските изпълнения на всички участващи в Галата клубове, в създадената празнична атмосфера, се реализира една очаквана и положителна инициатива на БФУШУ – бяха тържествено наградени спортисти и дейци, постигнали високи успехи в представянето на България на международни официални първенства в периода 2014 – 2019.
За първи път бяха признати и уважени постиженията на всички състезатели и служебни лица.

Единствено треньорите чакат търпеливо своя ред, забравени и неизвестни. Положителната крачка обаче е вече направена и със сигурност ще бъде възстановена и тази справедливост като се поставят нещата на правилните им места. Оптимистично впечатление създава ангажираността и старанието на представители на ръководството да създават условия за развитието и признаването на постиженията на всички членове на федерацията, във всички области.

През втория ден на РП се проведе състезанието по ушу.

Ето и медалистите и призьорите на СК „Калагия“:
/6 златни, 4 сребърни, 2 бронзови медала и едно 3-то място/

1. Росен Атанасов – до 8 год.
– 1 златен – чан цюан
– 1 златен – къси оръжия – сабя
– 1 златен – гуншу

2. Алла Декова – 9-11 год.
– 1 златен – даошу
– 1 златен – гуншу
– 1 бронзов – чан цюан

3. Стефан Малчев – 9-11 год.
– 1 златен – даошу
– 5-то място – чан цюан
– 5-то място – гуншу

4. Саманта Методиева
– 9-11 год.- 1 сребърен
– чан цюан- 1 сребърен
– даошу- 1 бронзов – гуншу

5. Богдана Нешева – до 8 год.
– 1 сребърен – чан цюан
– 1 сребърен – гун шу
– 1 бронзов – къси оръжия
– сабя

6. Дàниел Цонев – 9-11 год.
– 4-то място – даошу
– 6-то място – гуншу

7. Габриел Дрянков – 9-11 год.
– 5-то място – даошу
– гуншу – грамота за участие


СК „Калагия“ и Клуб по ушу и тайчи към ОМД вече се готвят за следващото РП, където ще се включат състезатели и от други възрастови категории.Мария Неделчева,
президент на СК „Калагия“,
Русеинфоцентър „Калагия“