Второто представление „Детски фантазии“ на клуба по ушу предизвика голям интерес и много овации

Второто представление на пантомимния спектакъл „Детски фантазии“ беше на 3-ти април 2017 на Голямата сцена в Доходно здание.

Спектакълът е породен от вдъхновената творческа енергия на децата и младежите от клуба по ушу и тайчи към Общински младежки дом, с приятелското партньорство на Асоциация СК „Калагия“.

Пантомимният спектакъл „Детски фантазии“ е уникален в няколко аспекта:

1. „Спорт-изкуство и театрално изкуство заедно на сцената. Това е истинско предизвикателство!“ – за първи път, и не само в България, се прави спектакъл- синтез, който използва изразните средства на древното изкуство на източната и западната пантомима, вплетени с изкуството на ушу и тайчи, интерпретирани от детската фантазия.

2. „Спортисти-шампиони, които са вдъхновени актьори и творци на сцената!“ – за първи път Спортен клуб създава театрален спектакъл. Деца и младежи спортисти – национални и европейски шампиони и вицешампиони, многократни медалисти, стават актьори и създават театрален спектакъл  чрез изразните средства на сложното и нелеко изкуство на пантомимата.

3.  Уникална е невероятната самоорганизация, творческата инициативност и взаимопомощ в процеса на създаване на спектакъла – сценарият, режисурата, музикалният подбор и оформление, идейният проект за сценография, костюми и плакат, цялостната постановка и обучение, са подарък за децата от Мария Неделчева /НАТФИЗ, специалност „актьорско майсторство и пантомима“; НСА, сп. треньор по ушу/ и от Искра Бонева /РУ, спец. „компютърни технологии“; НСА, сп. треньор по ушу/ с подкрепата на родителите, децата, на медиите, приятели, Фондация „Бистра и Галина“ и членовете на Асоциация СК „Калагия“.

Този експеримент, вдъхновен от музика и театър, от пантомимната класика, от ушу и тайчи, от книгите за Мечо Пух и Малкия Принц, от мислите на древните и съвременните мъдреци, се осъществи от Общински младежки дом, с подкрепата на Община Русе.