Детски коледен турнир по ушу, организиран от УСШ – Русе и СК „Калагия“, с активната подкрепа на ОМД – Русе

Деца до 11г. възраст се състезаваха в 6 различни стила и дисциплини, а дебютантите направиха демонстрационни изпълнения.
Впечатляващи демонстрации на традиционни стилове ушу представиха състезателите. В края на състезанието съдиите – най-старшите младежи – републикански шампиони и европейски медалисти, изненадващо … Прочети повече

Поредно впечатляващо представяне на ССК „Калагия“ в Швейцария

 
За пореден път ССК „Калагия“ в лицето на президента на клуба Мария Неделчева и нейни старши и младши тайчи ученици представиха впечатляващо и на високо международно ниво Русе и България по време на участието си в голям юбилеен европейски тайчи форум в
Прочети повече

Представители на СК „Калагия“ , Клуба по ушу към ОМД и групите по ушу към УСШ запознаха деца и родители в Тутракан със спорта – воинско изкуство ушу и тайчи.

Децата домакини имаха възможността да направят кратка тренировка с гостите от Русе.

Прочети повече

„Детски турнир по ушу“, посветен на Деня на детето

С много вълнения и с вдъхновение беше изпълнен „Детският турнир по ушу“, посветен на Деня на детето, който се проведе на 03.06.2018 в зала „Дунав“, Русе.

Организатори на турнира са: Ученическа спортна школа, Русе, Общински младежки дом, Русе и Асоциация … Прочети повече

ОКРЪЖЕН СЪД – РУСЕ стана част от Ruse Flashmob Weeks

Тази година Окръжен съд – Русе имаше възможността да стане част от Ruse Flashmob Weeks – седмици на изненадващите прояви на изкуството, като част от празничния културен календар на Община Русе.

Децата от Общински Младежки дом – Русе поднесоха на … Прочети повече