Кметът Пламен Стоилов поздрави европейските шампиони по ушу на Русе

Националният отбор по ушу на СК „Калагия“ изказа специална благодарност към кмета Пламен Стоилов за подкрепата, която получават от него и от Общината. Това стана по време на състоялата се днес среща в кабинета на кмета, на която присъстваха отлично представилите се русенци по време на европейското първенство по ушу. В знак на признателност г-жа Мария Неделчева подари на кмета значка, талисман и символ на европейските игри в Стара Загора, както и кутия с копие от завоюваните от отбора медали.

Г-н Стоилов заяви, че винаги е подкрепял и ще продължава да подкрепя отбора по ушу и се радва на всеки негов успех. „Аз съм Ви голям фен и искам да продължавате да носите медали за нашия град. Вие сте бъдещето на този спорт и на славата на Русе“, допълни още кметът.

Председателят на СК „Калагия“ г-жа Мария Неделчева с радост сподели пред кмета, че това е най-големият български успех по ушу досега. Отборът е завоювал 4 златни, 4 сребърни, 3 бронзови медала и 15 призови места по време на официалното Европейско първенство, което се проведе от 16 до 22 май в Стара Загора.Националният отбор на СК „Калагия“ и клубът по ушу и тайчи към ОМД вече започва подготовката за следващото официално Европейско първенство, което ще се проведе отново в Стара Загора през 2016 г.

Източник: