Официалният прием на посланика на Китайската Народна Република в България

Русенският Център по ушу и тайчи Калагия беше поканен да представи китайска култура на официалния прием на посланика на Китайската Народна Република в България, Н.П. г-н Гуо Йеджоу по случай Китайската Нова година. Специалната покана бе отправена към Мария Неделчева, европейски вицешампион по тайчичуан, основател и председател на Център Калагия и трима от водещите изпълнители на китайска култура и многократни национални шампиони по ушу и тайчи – Искра Бонева, секретар на и зам.-гл. треньор на Калагия, Светла Бонева, 11г., ученичка от ОУ „Любен Каравелов“ и Иван Иванов, 12г., ученик от СОУЕЕ “ Св. Константин – Кирил Философ“.
В празничната програма участва и талантливият китайски тенор Гун Тянчжо, който изпълни европейски музикални произведения.

Вдъхновените изпълнения на русенци бяха високо оценени от Н.П. г-н Гуо Йеджоу и домакините от посолството на Китайската Народна Република. Изключителната грижа и внимание трогнаха русенци, които бяха възхитени, а децата бяха във възторг от посрещането, от домакините, от традиционните специалитети на китайската кухня, от празника, от подаръците и от невероятно експресивните и красиви фойерверки (Китай е родината на фойерверките). И много щастливи – тук намериха чудесни приятели.

 „Това беше голяма отговорност и голяма чест за нас. Сърдечно благодарим на посолството на Китайската Народна Република за тази уникална възможност и за доверието към нас. Благодарим за великолепния празник и незабравими преживявания. Това беше много хубав празник и на българо- китайското приятелство. Щастлива и успешна Нова Година на Белия Заек!“

/  Мария Неделчева/